Drugoklasiści obchodzą Światowy Dzień Chleba

Nie mogło być inaczej, żeby uczniowie klasy II, realizujący w tym roku innowację „Mały MasterChef” zapomnieli o tak ważnym święcie. Podczas zajęć dzieci poznały etapy produkcji chleba i  samodzielnie je  omawiały.  Degustowały różne rodzaje chleba. Opowiadały o pracy piekarza. Na koniec zaprezentowały swoje umiejętności i wykonały mnóstwo kolorowych kanapek. Największą atrakcją były kanapeczki z dżemem. Oj, jaka szkoda, że tylko Damianek przyniósł dżem truskawkowy – bo nawet największy słoik to za mało dla takich smakoszów. Tradycyjnie,  uczniowie podzielili się kanapkami z kolegami. Tak miłym gestem zakończyli swój dzień w szkole, wiedząc, że nikt dzisiaj  głodny do domu nie wróci!

Wychowawczyni: Brygida Steffen

Dodaj do zakładek Link.

Komentarze są wyłączone.